22.02.2008.

Govor predsjednika Mesića na prijemu KK "Zagreb-CO" u povodu osvajanja Kupa "Krešimir Ćosić"

Srdačno vas pozdravljam i čestitam na osvojenom kupu koji nosi ime «Krešimir Ćosić». Radujem se svim sportskim uspjesima, ali ovaj mi je posebno drag jer sam počasni predsjednik kluba.
Tu čast sam primio iz više razloga, a osobito zbog činjenice da ste izrasli iz okruženja škole koja je otvorena za brojne sportske aktivnosti. U njoj su odgojene brojne generacije košarkaša koji su se održali u sustavu natjecanja gotovo u svim kategorijama. To ohrabruje, daje povjerenje i nadu domaćoj mladosti, a vama poticaj da u tome ustrajete.
Uspjeh košarkaša Zagreba još je vrijedniji kad znamo da je Zagreb Croatia osiguranje jedini klub iz samoga vrha hrvatske košarke, koji u svojim redovima nema inozemna pojačanja, već se oslanja isključivo na hrvatske igrače, od kojih je veliki broj njih ponikao upravo u klupskim okvirima.
Popularni «mravi» nizali su uspjehe u svim dobnim kategorijama, a evo došlo je vrijeme da se taj uspjeh prepoznao i potvrdio u seniorskoj konkurenciji.
Košarka nije samo radost bavljenja, niti je samo slava uspjeha. Bavljenje sportom čini rad, disciplina, upornost i odgovornost koja se iz svakodnevnog sportskog treninga prenosi u život kojeg, na neki način, prepoznajemo u trofeju kojeg ste osvojili.
Sport po svojoj prirodi teži uspjehu u kojemu je konačni cilj biti najbolji. U tom smislu raduje činjenica da u toj težnji niste otišli u krajnost koja ne pita za cijenu uspjeha. Zato bih volio da vaš rad postane uzor i putokaz u kojem okupljanje i odgajanje sportaša čini prepoznatljivost i vrijednost sredine u kojoj djelujete.
Uz čestitke igračima i stručnom stožeru izražavam pohvalu amaterskim djelatnicima, članovima uprave i sponzorima koji su svojim radom pridonijeli uspjehu koji ste postigli.