Bihać, 12.03.2013.

Stjepan Mesić, bivši predsjednik Republike Hrvatske i počasni građanin grada Bihaća posjetio je 12.03.2013. godine Općinu Bihać.

Bivši predsjednik Mesić razgovarao je sa Emdžadom Galijaševićem, Općinskim načelnikom Bihaća i njegovim suradnicima o aktualnim događanjima u gradu Bihaću i Bosni i Hercegovini. 

 

 "Uvijek mi je zadovoljstvo doći u grad Bihać i susresti se sa građanima, ali isto tako uživati u prelijepoj rijeci Uni, koja je vaše najveće blago. S načelnikom Galijaševićem razgovarali smo o daljnjoj suradnji na promicanjima ljepota Bihaća i ovog kraja" - istakao je Predsjednik. Načelnik Galijašević zahvalio se predsjedniku Mesiću na dosadašnjem angažmanu prema Bosni i Hercegovini i njenom putu ka Evropskoj Uniji i NATO savezu, te  istakao da BiH i grad Bihać imaju mnogo iskrenih prijatelja, među kojima je jedan od najvećih predsjednik Stjepan Mesić.

Nakon posjete načelniku Galijaševiću, u Kulturnom centru predsjednik Mesić  za predstavnike javnog, političkog, kulturnog i sportskog života grada Bihaća održao je predavanje na temu "Ulazak Hrvatske u Evropsku Uniju, šanse i prednosti BiH i općine Bihać".
"Bez ulaska BiH, Makedonije, Crne Gore i Srbije u Evropsku Uniju priča oko ulaska Slovenije i uskoro Hrvatske nije završena. Ono što posebno ističem jeste činjenica da samo jedinstvena Bosna i Hercegovina može biti članica Evropske Unije i nadam se da će to uskoro i biti na dobrobit svih njenih građana " - kazao je predsjednik Mesić.