Biograd na Moru, 26.10.2012.

Bivši predsjednik RH Stjepan Mesić posjetio je Biograd na Moru

Bivši predsjednik RH Stjepan Mesić posjetio je Biograd na Moru, te se upoznao s razvojnim projektima i vizijom daljnjeg gradskog razvoja. Gradonačelnik grada Biograda Ivan Knez istaknuo je da se radi o prijateljskom posjetu bivšeg predsjednika i projektima koje su za vrijeme trajanja njegovog mandata zajednički započeli. Uz gradonačelnika Kneza primanju u gradskoj vijećnici nazočili su i dogradonačelnik Marijan Stopfer, direktor Turističke zajednice Grada Ivo Eškinja, stručni suradnik Ivan Čupić, te brojni biogradski gospodarstvenici.
Tom prigodom prezentirani su veći gradski projekti koji su dovršeni, započeti ili su još u tijeku, a također i oni koji su u planu.
Stjepan Mesić je naglasio kako dosta dugo poznaje Biograd i njegove građane, još i prije njegova dva predsjednička mandata. Kazao je, da mu je bilo izuzetno drago vidjeti ovu prezentaciju, jer je tu dio onoga što je započeto i dovršeno u proteklom periodu. Rješavanje infrastrukture kanalizacije, ali i prometnica, ključne su stvari za turizam, a Biograd je bez sumnje turistički grad, ali i ne samo to, on je i privredni centar stvoren za izvoz. Dodao je kako je grad na najboljem putu da bogate poljoprivredne resurse iz zaleđa plasira direktno u turizam.
U razgovoru s obrtnicima bilo je riječi i o ratnom i poratnom razdoblju, privatizaciji i pretvorbi, teškom stanju u državi i potrebi reindustrijalizacije, kojom bi se nešto pokrenulo. Nužno bi bilo također ubrzati proceduru dobivanja državljanstva, odnosno dozvole boravka, jer ako želimo da ljudi ulože u posao kod nas, potrebno im je osigurati da slobodno i jednostavno dolaze. Možda bi pod pritiskom županija, gradova i općina država mogla početi brže rješavati neke od tih problema, jer je jasno da mi živimo od onih koji dolaze k nama i posluju s nama.