Osijek, 30.12.2013.

Osječki Crveni križ uručio priznanja Stjepanu Mesiću, Ivanu Vrkiću i Mirjani Pavoković

U Osijeku su na svečanoj sjednici Savjeta za razvoj Gradskog društva Crvenog križa Osijek, Stjepanu Mesiću i Ivanu Vrkiću uručene su Jubilarne povelje zahvalnosti Gradskog društva Crvenog križa Osijek, a Vrkiću i Mirjani Pavoković i Povelje o počasnome članstvu. Ravnatelj osječkoga Gradskog društva Crvenoga križa Marko Đukić, istaknuo je kako je bivši predsjednik Republike Stjepan Mesić aktivno sudjelovao i pomagao u radu osječkoga Crvenog križa još od Domovinskog rata. "Velik je doprinos Stjepana Mesića obnovi odmarališta za djecu u Orahovici i Centru za edukaciju"

Za angažiranje u obnovi tog centra priznanje je dobila i Mirjana Pavoković, koja je u to vrijeme radila u Uredu predsjednika Mesića.Gradonačelnik je potom obznanio i prihvaćanje pokroviteljstva nad radom osječkog Crvenog križa. Bivši predsjednik Republike, uz zahvalu na dodjeli Povelje naglasio je kako je važnost rada Crvenog križa izuzetna velika, rekavši kako čovjeku kada više nikog i ništa nema u životu, uvijek preostaje Crveni križ.

Nakon svečanog dijela sjednice, ravnatelj GDCK Osijek Marko Đukić informirao je članstvo o  provedenim projektima u 2013. godini i  planovima za 2014. godinu istaknuvši kako Osječki Crveni križ već više od stotinu godina radi u službi građana, kako bi barem malo olakšali život onima kojima je to najpotrebnije.