Petrinja, 09.03.2015.

Bivši predsjednik Republike Hrvatske Stjepan Mesić posjetio je grad Petrinju

Bivši predsjednik RH Stjepan Mesić posjetio je Petrinju u ponedjeljak, 9. ožujka 2015.g., U Gradskoj upravi primio ga je Darinko Dumbović, gradonačelnik sa svojim suradnicima gdje su održali radni sastanak. Na sastanku su o svim aktualnostima i problemima s kojima se susreću upoznali Stjepana Mesića, gradonačelnik i njegovi suradnici, kao i Zlatko Medved, direktor poduzeća Privreda d.o.o. Nakon sastanka obišli su postrojenje za ultrafiltraciju vode na Vrelištu Stara Strojarna. Zlatko Medved, direktor Poduzeća „Privreda" upoznao je prisutne sa stanjem postrojenja i rekao kako je sustav ultrafiltriranja u fazi montaže. Istaknuo je kako je projekt vrijedan 4 milijuna kuna (bez PDV-a), a sustav bi trebao biti gotov za dva tjedna kada će se krenuti u probni pogon.
Nakon razgledavanja, Stjepan Mesić rekao je kako je u Petrinju dolazio u daleko težim vremenima, u vrijeme i nakon Domovinskog rata i kako je zadovoljan kad vidi koliko se puno toga u Petrinji napravilo. "Vi koji živite ovdje svaki dan možda ne vidite taj napredak, ali mi koji povremeno dolazimo iz nekih drugih sredina vidimo koliko je napravljeno." U izjavi za medije istaknuo je kako ima Ured bivšeg predsjednika i kao takav ima dosta kontakata sa stranim institucijama."Pozivaju me na razne konferencije i forume, dolaze mi i razni investitori, zbog toga se stavljam na raspolaganje svugdje gdje misle da mogu nešto učiniti, jer imam takvog političkog kapitala da će me poslušati ako se negdje angažiram." Na pitanje zbog čega je danas upravo u Petrinji rekao je kako najprije pribavlja informacije na temelju kojih će vidjeti tko i što može nešto više učiniti i kako pomoći. "Petrinja to zaslužuje, jer je oduvijek bila gospodarski i ekonomski razvijena, no Domovinski rat je učinio svoje. Sada postoje ljudi i resursi i mislim da se može učiniti puno" - zaključio je Mesić.
Gradonačelnik Darinko Dumbović rekao je kako je bivši predsjednik Stjepan Mesić prijatelj, ne samo njega, nego i cijelog područja i kao takav još u vrijeme dok je bio predsjednik Hrvatske jako puno je pomogao u realizaciji projekta Sjeverozapadnog prstena i nekih drugih projekata, a i sada je pokazao zanimanje za daljnju suradnju i pomoć u skladu sa svojim mogućnostima. „Mi želimo ne samo uključiti bivše predsjednike nego i aktualne, sve one koji su nam nekada, ali i sada mogu pomoći u realizaciji naših projekata i da to bude jedan kontinuitet. Kao gradonačelnik želim otvoriti jednu paletu svih dobrih prijatelja našeg grada koji nam mogu pomoći i dati nam do znanja da nismo izgubljena vrijednost zbog svega onoga što smo pretrpjeli" - zaključio je gradonačelnik.