Požega, 14.02.2011.

Bivši predsjednik Mesić tradicionalno je posjetio Požegu i družio se s roditeljima i njihovim novorođenim bebama, a nakon toga se pridružio građanima koji su proslavili 50 ili više godina u braku

 

U gradskoj vijećnici Požege održan je tradicionalni prijem novorođenih beba. Poseban gost domaćina gradonačelnika Zdravka Ronka i Grada Požege bio je Stjepan Mesić, bivši predsjednik RH, koji je na ovakve prijeme uvijek rado dolazio, a kako je rekao– doći će ponovno. Gradonačelnik Zdravko Ronko zahvalio je svim roditeljima za dolazak na prijem, kako bi podijelili radost roditeljstva. Uz želju za puno zdravlja i sretno odrastanje beba, čestitao im je Valentinovo. Predsjedniku Mesiću je poželio i „Dijamantni pir“, jer je on sa suprugom Milkom proslavio 50 godina braka ili "Zlatni pir".

 

- Želim vam da ostvarite sve što su budete zaželjeli i da u miru odgajate svoju djecu. I to oba roditelja u zajedništvu, jer samo tako možete doživjeti 50 godina braka. – poručio im je predsjednik Mesić.

 

Velikoj brojci u tisućama beba koje su od 2003. godine prvi put bile na prijemu gradonačelnika, danas se pridružilo još 44-ero. Uz novčani dar od 1000 ili 2000 kuna, ovisno o tome koje je dijete u obitelji, dobili su knjigu, člansku iskaznicu Gradske knjižnice i bon od 200 kuna za platnene pelene.

 

 

 

Na Valentinovo Grad Požega posebno poštovanje iskazuje svojim starijim sugrađanima koji su proslavili 50 i više godina braka ili „Zlatni pir“. Ove godine u Sari Babin Vir okupilo se 220 bračnih parova, među kojima je 18-ero navršilo šest desetljeća braka ili „Dijamantni pir“.

 

Ovom događaju pridružio se i Stjepan Mesić, bivši predsjednik RH, koji je uz sve državničke dužnosti svake godine bio u Požegi, na čemu mu je gradonačelnik Ronko zahvalio. Uz to je slavljenicima poželio puno zdravlja i još mnoge jubileje, da što bolje žive u ovoj našoj domovini i da se svi ponovno susretnu iduće godine, zajedno s predsjednikom Mesićem.

 

S takvim željama pridružio se i predsjednik Mesić, rekavši – Čovjek je star onoliko koliko se osjeća starim. Treba se družiti, biti aktivan i onda se i godine lakše podnose. Drugačije je kad čovjek slavi 5 ili 10 godina braka, ili 50 godina, ali to samo znači da život treba organizirati i konflikte rješavati razgovorom i kompromisom, pa se onda mogu i najveći problemi rješavati.

 

 

 

 

 

(tekst i forografija: www.pozega.hr)