Sarajevo, 29.07.2011

Bivši predsjednik Republike Hrvatske i počasni predsjednik Internacionalne lige humanista (ILH), g. Stjepan Mesić, boravio je 27. i 28. srpnja 2011. u Sarajevu.

 

          Tom je prilikom na prigodnoj svečanosti, zajedno s predsjednicom ILH, nekadašnjom visokom povjerenicom UN za ljudska prava, Elisabethom Rehn, predao priznanja Lige ovogodišnjim laureatima. Zlatnu povelju „Linus Pauling“ dobili su Pedijatrijska klinika i Klinika za ginekologiju i akušerstvo KBC Sarajevo, te SOS Dječja sela iz Hrvatske.

         Tijekom boravka u Sarajevu Predsjednik Mesić posjetio je s gđom Rehn i premijera Federacije BiH, Nermina Nikšića. Premijer Nikšič je odao priznanje Internacionalnoj ligi humanista na njezinome radu i aktivnostima, a bivšeg hrvatskog Predsjednika, „dokazanog prijatelja BiH“ zamolio je da, kao počasni predsjednik ILH, nastavi promicati BiH i njezine vrijednosti.

         G. Mesić i gđa Rehn potpisali su i Protokol o suradnji Internacionalne lige humanista i općine Stari grad Sarajevo, a Predsjednik Mesić obišao je i razgledao Klinički centar Univerziteta u Sarajevu.