Zagreb, 06.07.2011.

G. Stjepan Mesić primio je veleposlanicu Arapske Republike Egipta gđu Eman Mohamed Zaki Mohharat, koja potkraj ljeta nakon 4 godine provedene u Hrvatskoj napušta Zagreb.

 

            Veleposlanica je zahvalila predsjedniku Mesiću na podršci koju ju je pružao tijekom obavljanja njezine dužnosti, osobito naglašavajući kako je u vrijeme njegova mandata i zahvaljujući njegovom viđenju hrvatske vanjske politike, Republika Hrvatska – usprkos tome što je bila koncentrirana na članstvo u EU – vodila računa i o drugim dijelovima svijeta.

 

            U nastavku razgovora bilo je riječi o aktualnim zbivanjima na Bliskom Istoku, pri čemu je veleposlanica Eman Mohamed Zaki Mohharat iznijela mišljenje kako se stanje u Egiptu postupno stabilizira.

 

           Odluku vojnih vlasti da odgode datum parlamentarnih izbora ocijenila je dobrom, jer se na taj način daje više vremena političkim strankama da se profiliraju i da vode kampanju. Informirala je bivšeg Predsjednika i o tome da će na predsjedničkim izborima najvjerojatnije biti i do 20 kandidata, pri čemu je u ovome trenutku nemoguće reći tko ima najveće šanse za pobjedu.