Zagreb, 25.01.2011.

Bivši predsjednik RH, g. Stjepan Mesić, izrazio sućut predsjedniku Ruske Federacije, Nj.E. g. Borisu Medvedevu, povodom terorističkog napada na zračnu luku Domodedovo

 

Poštovani gospodine Predsjedniče,

 

U povodu terorističkog napada izvedenoga u moskovskoj zračnoj luci Domodedovo, molim Vas da primite izraze moje iskrene i duboke sućuti.

 

Teroristi su i ovoga puta, što je svojstveno terorizmu, napali nevine ljude s jednom, jedinom svrhom – da ih pobiju što više. Vijesti što dolaze iz Moskve, a koje govore o više od trideset mrtvih i desecima teško ranjenih, govore - na žalost - da su u svojemu naumu uspjeli.

 

I ovaj najnoviji teroristički napad potvrđuje kako je terorizam globalni fenomen i kako borba protiv terorizma mora postati zajednička borba svih subjekata međunarodnih odnosa. Nema prihvatljivog i neprihvatljivog terorizma, niti se terorizam može opravdati bilo kojim razlozima. Jednako tako ne smije ga se razlikovati ovisno o tome protiv koga je uperen.

 

Terorizam je uperen protiv civilizacije i cijela međunarodna zajednica mora ustati protiv njega i njegovih kako nalogodavaca, tako i izvršitelja.