Sarajevo, 31.03.2016.

Na poziv FAMA Metodologija u partnerstvu sa Kulturom sjećanja (Galerija 11/7/95), bivši predsjednik Republike Hrvatske, Stjepan Mesić, boravit će u Sarajevu od 30.03. do 01.04.2016. na javnom času koji se održava na temu 'Srebrenica-mapiranje genocida-post-genocidno društvo'. Predsjednik Mesić će  održati uvodni govor. Uz Predsjednika, govoriti će dr. Edina Bećirević profesor sigurnosti na Univerzitetu u Sarajevu, Jovan Divjak

general ARBiH, Zlatko Dizdarević diplomata, novinar, publicista i dr. Svjetlana Nedimović društveno politička aktivistkinja.Bosna i Hercegovina kao i cijela regija koja uključuje zemlje bivše Jugoslavije i 20 godina nakon okončanja rata ('92-'95.) pati od njegovih posljedica a svakodnevica svih bivših republika suočava se sa pitanjima prevazilaženja prošlosti koje prate pitanja pravde, sjećanja, poricanja i pomirenja.

Na ovom prostoru se decenijama vodi rat interpretacija, a ono što se olako previđa, zbog sopstvenih interesa velikog broja uključenih u slučaj Bosna, je jednostavnost istine ako se razmatraju samo činjenice.