Rovinj, 17.09.2012.

Dan grada Rovinja

Nizom događanja Rovinjci i njihovi gosti ovog vikenda obilježili su Dan grada i blagdan svete Eufemije – 15. i 16. rujna. U 17 sati u dvorani MMC-a održana je svečana sjednica Gradskog vijeća, u nazočnosti počasnog građanina Rovinja i bivšeg predsjednika RH Stjepana Mesića, župana Ivana Jakovčića, predstavnika Vlade, Istarske županije, gradonačelnika i načelnika istarskih gradova i općina te grada Gospića, predstavnika Župe svete Eufemije delegacija pobratimljenih gradova Adrije i Leonberga, predvođenih gradonačelnicima Massimom Barbujanijem i Bernhardom Schulerom.

Nazočne je pozdravio predsjednik Gradskog vijeća Davorin Flego, gradonačelnik Giovanni Sponza, podsjetivši što je posljednjih godina sve učinjeno na razvoju grada, usprkos otežanim uvjetima i krizi. Integralni tekst gradonačelnikovog govora možete pročitati na Službenim stranicama portala Grada.

Počasni građanin Rovinja i bivši predsjednik Stjepan Mesić podsjetio se na 1971. godinu kada je u Rovinju našao utočište u bijegu od represije jugo režima. «Danas kad smo na pragu Europe, počinju rasprave da li Uniju treba federalizirati. To je pogreška. EU je naša želja i naša sudbina jer samo velika EU može biti dostojan partner velikim kao što su SAD, Rusija, Kina…». Rekao je Stjepan Mesić.

Svečana sjednica Gradskog vijeća bila je i prilika za dodjelu priznanja zaslužnim kolektivima i građanima.

 

(izvor: stranice grada Rovinja)